+90 216 545 45 55

Diyabet Hastalığında Diyetin Önemi
  1. Home
  2. Koşuyolu Rezonans
  3. Diyabet Hastalığında Diyetin Önemi

Diyabet Hastalığında Diyetin Önemi

Diyabet hastalarında kan şekerinin normal sınırlarda tutulabilmesi için ilaçlar ne kadar önemliyse, yaşam tarzı ve beslenme alışkanlığı değişikliği de o kadar önemlidir.

Diyabet Hastalığı

Halk arasında diyabet hastalığı olarak da bilinen, vücutta insülin olmaması (Tip1 DM) veya pankreastan yeterli insülin sentezlenememesi (Tip 2 DM) sonucu kan şekerinin yüksek olarak seyrettiği metabolik bir hastalıktır.

Tip 1 DM hastalarının, kan şekerini düzenleyebilmek için hem kısa etkili hem uzun etkili insülin kullanması gerekmektedir. Tip 2 DM’de ise kan şekerini regüle edebilmek için oral antidiyabetik ilaçlarla beraber bazı durumlarda insülin kullanmak gerekmektedir.

Ancak ister Tip 1 DM ister Tip 2 DM hastası olsun, şeker hastalığının tedavisinde ilk basamak DİYET ve YAŞAM TARZI DEĞİŞİKLİĞİDİR. Diyet şeker hastalarında açlık ve tokluk kan şekerinin düzenlenmesinde olmazsa olmaz önem taşımaktadır. Tedavide, ilaç kullanımı  DİYET’ten sonra gelmektedir.

Diyabet

Diyabet hastaları hap ve insülin kullanmalarına rağmen diyetlerine dikkat etmezlerse, yüksek kan şekeri akut dönemde hipoglisemi, koma ve/ya ölümle sonuçlanabilecek ciddi tablolara neden olabilir.  Bunun yanı sıra kan şekerinin sürekli yüksek seyretmesi ise kronik dönemde böbreklerde(diyabetik nefropati), gözlerde (diyabetik retinopati), sinir uçlarında ağrı kesicilere cevap vermeyen ağrılara (diyabetik nöropati), damarlarda ateroskleroz, diyabetik ayak, iskemik kalp hastalıkları ve hipertansiyon gibi komplikasyonlara neden olmaktadır.
Tip1 ve Tip 2 DM hastalarının diyetlerinden karbonhidrat ve basit şekerleri çıkartması, kan şekerlerinin düzenlenmesinde ilaç tedavisinden daha büyük önem taşımaktadır.

Diyabet Hastalığı Diyetinde Koşuyolu Rezonans

Kliniğimizde iştah kontrolü amaçlı uyguladığımız rezonans terapileri ile glisemik indeksi yüksek basit karbonhidratlardan (hamurişi,ekmek,çikolata,tatlı,makarna,pilav,cips,kola) 3 seans gibi kısa bir sürede kurtulabilir, beraberinde de diyetisyenlerimiz eşliğinde sağlıklı beslenme programımızla diyetinizi düzenleyerek, tatlı krizlerinin önüne geçebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için

0(542) 432 44 55
0(216) 545 45 55

Bu gönderiyi paylaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bize Ulaşın

+90 216 545 45 55

Randevu Oluşturun

Son Yazılar

Bize Ulaşın

+90 216 545 45 55

error: İçerik Koruması